Giant Project for Baby Health in Gaziantep

Με το έργο «Γάλα για τη μητέρα, ζωή για το μωρό», το οποίο ξεκίνησε ο Μητροπολιτικός Δήμος Γκαζιαντέπ πριν από 5 χρόνια για την υγιή ανάπτυξη των μωρών στη μήτρα, παραδόθηκαν 5 εκατομμύρια 845 χιλιάδες 380 λίτρα γάλα σε μέλλουσες μητέρες.

Μεγάλη ικανοποίηση δημιούργησε το έργο «Γάλα για τη μητέρα, ζωή για το μωρό», το οποίο ξεκίνησε για να αποτρέψει τον πρόωρο τοκετό και τους βρεφικούς θανάτους και να παρέχει το ασβέστιο που χρειάζονται οι μέλλουσες μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στο έργο, το οποίο ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2019 με την κατανόηση του κοινωνικού δημοτικισμού, έχουν φτάσει μέχρι στιγμής 132 χιλιάδες 747 μέλλουσες μητέρες και συνεχίζεται η διανομή γάλακτος σε 15 χιλιάδες 395 εγκύους.

ΓΑΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Μετά τη διαδικασία αποστείρωσης και συσκευασίας του γάλακτος που αγοράστηκε από τον παραγωγό στο Γκαζιαντέπ, 10 ομάδες φτάνουν σε όλες τις συνοικίες και τις γειτονιές του Γκαζιαντέπ και παραδίδουν το γάλα στις μέλλουσες μητέρες.

Για να επωφεληθούν από το έργο, οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να υποβάλουν αίτηση καλώντας τον αριθμό επέκτασης 153-211 μέσω της εφαρμογής για κινητά τη Φιλική προς τις γυναίκες, ALO 12, Beyaz Masa ή 00 8111 14. Από την άλλη πλευρά, οι μέλλουσες μητέρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το έργο συμπληρώνοντας τα έντυπα που αφήνει ο Μητροπολιτικός Δήμος στα κέντρα οικογενειακής υγείας.

AKSOY: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Παρέχοντας πληροφορίες για το έργο, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Μητροπολιτικού Δήμου Gaziantep, Abdullah Aksoy, δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρή αύξηση στις ανάγκες των γυναικών σε ασβέστιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είπε: «Το γάλα είναι ένα από τα κύρια τρόφιμα που καλύπτουν τις ανάγκες σε ασβέστιο. Στέλνουμε δέματα γάλακτος 9 λίτρων στα σπίτια των γυναικών κάθε 45 ημέρες κατά τη διάρκεια της 12μηνης εγκυμοσύνης τους. Ο κύριος στόχος μας εδώ είναι να μειώσουμε το ποσοστό γεννήσεων των πρόωρων παιδιών. "Εάν μείνουν έγκυες, οι γυναίκες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της εφαρμογής για κινητά της πόλης Φιλική προς τις Γυναίκες. Όταν ενσωματώσουν το έγγραφο από τον γιατρό που δηλώνει ότι είναι έγκυος στο σύστημα, παρέχουμε αμέσως αυτήν την υποστήριξη σε αυτές τις γυναίκες", είπε.

“Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΙΓΙΔΙΟ ΓΑΛΑ”

Η Ümmügülsüm Aydın, η οποία είναι 5 μηνών έγκυος και ζει στο χωριό Gökçedere της περιοχής Nurdağı, δήλωσε ότι ήταν η τρίτη εγκυμοσύνη της και είπε:

«Αυτή τη στιγμή, το μωρό μου είναι 5 και θα είναι 6. Σκέφτομαι βαθιά το όνομά σου. Προς το παρόν, η εγκυμοσύνη πηγαίνει καλά. Μου φαίνεται ότι το γάλα παράγεται μια φορά κάθε 45 μέρες. Το γάλα είναι σημαντικό, είναι σημαντικό και για το μωρό και για τη μητέρα. Όπως πίνει η μητέρα, πίνει και το μωρό, έτσι τελικά πηγαίνει στο μωρό. Το συνιστούν και οι γιατροί. Για παράδειγμα, έχω μια κόρη 1 ετών και εξακολουθεί να πίνει. Το πίνει από μπουκάλι, του αρέσει πολύ, το πίνει. Η γεύση του γάλακτος είναι σχεδόν πολύ κοντά στο κατσικίσιο, τόσο νόστιμο. Είναι γεμάτο λιπαρά, έχει τόσο ωραία γεύση, είναι τέλειο, δεν μπορώ να το ξεχωρίσω, είναι τόσο νόστιμο. «Η μεγαλύτερη κόρη μου δεν το ήπιε ποτέ, της άρεσε η γεύση και ήπιε 6 ποτήρια και είπε: «Μαμά, το πίνω συνέχεια».

«ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

Η Ümmügülsüm Aydın, η οποία δήλωσε ότι μερικές φορές φτιάχνει γιαούρτι για τα παιδιά της από το γάλα, ολοκλήρωσε τα λόγια της ως εξής:

«Είναι νόστιμο είτε είναι γάλα, είτε αϊράν είτε γιαούρτι. Έχει μεγάλη οικονομική συμβολή. Για παράδειγμα, έχουμε κατσίκες αλλά όχι γάλα. Αγοράζω αυτό το γάλα και το πίνω. Είναι κάτι που ανακουφίζει την οικογενειακή οικονομία Έχω δύο παιδιά και πίνουν και τα δύο. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την Fatma Şahin στο Gaziantep. Στηρίζει πάντα τις γυναίκες. Γίνονται μελέτες, είτε πρόκειται για βία είτε για άλλα θέματα. Όσον αφορά το γάλα, μας σκέφτεται και στέλνει γάλα στις μέλλουσες μητέρες γιατί είναι και η ίδια μητέρα».